Thursday, February 3, 2011

Jika kita telah memiliki orang yang sangat kita cintai… Janganlah kita sia-siakan waktu untuk bersamanya… kerana kita mungkin tidak akan pernah bersamanya lagi suatu saat nanti…. Jika kita telah bahagia bersamanya .. mungkin saat kita di alam yang tenang… kita dapat bersamanya kembali dan tidak akan menghilang selama-lamanya…..
Cinta adalah persahabatan…… tanpa persahabatan, cinta takKan pernah hadir… kerana cinta lahir dari persahabatan.. jka tidak mengenal persahabatan, takkan pernah mengenal cinta… kerana persahabatan awal dari cinta…… sahabat yang setia akan menumbuhkan sebuah cinta sejati….
CINTA itu bukan untuk dimiliki namun cinta itu saling berkongsi suka dan duka bersama.Sesungguhnya melihat insan tersayang bahagia dan gembira adalah kebahagiaan yang terindah dalam hidup ini…….
Sering kali persahabatan dua insan berakhir pada sebuah per"CINTA”an,,,
Namun jarang, bahkan tak pernah terjadi per"CINTA”an dua insan yang berakhir dengan sebuah persahabatan…
 CINta itu tak boleh dipaksa tapi bukan bererti kita tak boleh bersatu dalam ikatan, kita dapat berbagi dalam persahabatan dari pada punya ikatan tapi berakhir dengan permusuhan………….
kerana cinta itu bukan dengan emosi tapi dengan hati...
 CintaiLah seseorang dengan hati mu yang tuLus
janganlah kamu mencintai seseorang hanya Dari kekayaan serta fizikalnya...
sebab semua itu beLum bererti untuk menjamin kebahagiaan dan kesenangan saat kita menjalin sebuah hubungan…
Cinta itu takkan pernah dapat diungkapkan lewat kata ataupun tulisan
kerana cinta itu lebih indah dari sebuah kata-kata romantis
kerana cinta adalah anugerah....
 Cinta bagaikan bayangan,bila kita kejar maka ia akan lari bila kita jauhi maka ia akan menghampiri kita, maka dari itu bila cinta menghampiri kita maka dakaplah ia sekuat mungkin agar ia tidak lari lagi……..

No comments:

Post a Comment